tisdag 20 april 2010

Kursdag #2

Idag fortsatte kursandet med diverse smörjoljor, bränsle och kylsystem samt framdrivning av båtar. Vi gjorde ett mindre studiebesök på M20, ett gammalt minsveparfartyg från 1941 där vi kikade runt lite i maskinrummet och petade på motorerna.

Hade lite besvär med lokaltrafiken här nere i storstan, man ska tydligen skicka sms för att få en biljett, detta är allmänt vedertaget, och när "kusinen från landet" (dvs jag) är på besök så har man som chaufför inget som helst överinseende med det och näst intill nekar mig att åka eftersom biljetten SKA lösas innan man bordar bussen...efter en uppläxning fick jag dock någon form av dispens att skicka det där sms:et när jag satt mig...idioter, hela bunten. =)

Ringde SAS och kollade så att mitt flyg hem imorgon kväll inte är inställt, men får så snällt ringa en gång till imorgon eftermiddag för att vara på den säkra sidan.

Hade planerat att bläddra igenom kursboken men tröttnade snabbt och fastnade framför "The imaginarium of doctor Parnassus", lite udda film som jag inte riktigt kan bestämma mig för om jag gillade eller ej. Nu har det blivit dags att dra på ljudboken (The Belgariad) och luta sina små blå.

4 kommentarer:

Valborg sa...

Kursböcker tröttnar man fort på jag har lååååååång erfarenhet av ämnet ;-)

Fredrik sa...

Jag säger inte mot... =)

A sa...

...och du frågade aldrig om det var en Kamewa-propeller på båten?? Made by Rolls-Royce in Kristinehamn??? Förstår inte att du inte tycker det var intressant.... ;)

Fredrik sa...

Faktum är, att på en av båtarna vi kikade på så satt det en sån där "Kamvev"-propeller...men jag kan för mitt liv inte minnas vilken av dem det var. =)